Колодрум

гр. Пловдив, 2015 г.

Многофункционална спортна зала с покрит колодрум, гр. Пловдив - отличена с приз: Сграда на годината за 2015 г.

ИНВЕСТИТОР

Община Пловдив

Главен изпълнител на II етап - завършване на "Груб строеж":

"Металстрой АМС" ООД

ГАЛЕРИЯ

ГАЛЕРИЯ

Залата е със застроена площ 9845 кв.м и РЗП 27 015 кв.м и се състои от две подземни и три надземни нива. Спортното съоръжение разполага с комбинирано игрище за над 25 вида спорт (волейбол, баскетбол, хандбал, борба, вдигане на тежести, бокс, спортна гимнастика, фехтовка и др.).

Спортното съоръжение е уникално със закрития си колодрум. Пистата за колоездене е с олимпийски размери – 250 м дължина и 7 м ширина, както и виражи съгласно нормите.

Уникалната колоездачна писта е проектирана и изпълнена под ръководството на световноизвестния холандски архитект Сандер Даума, чието дело са Олимпийският колодрум в Атина и този в Манчестър, както и многофункционалните зали в Палма де Майорка (Испания), Рио де Жанейро (Бразилия), Алкмаар (Холандия), Аделаида (Австралия).
Пловдивският Колодрум е единственият по рода си не само в България, но и на Балканския полуостров. Затова новото спортно съоръжение има не само национално, но и европейско значение.

Металната конструкция на залата е проектирана от Astron Buildings S.A. – Люксембург, и е произведена в заводите й в Чехия и Унгария. Монтажът е осъществен от „Металстрой АМС“ ООД.

След 3 годишна пауза, когато е възродено строителството на обекта, Металстрой АМС е избран за Главен изпълнител на II етап – завършване на „Груб строеж“.

Назад към СПОРТНИ ЗАЛИ